4 ideer til, hvordan man bruger restmaterialer

Bæredygtig mode, eller det modsatte af fast fashion, er en filosofi om design, en trend for bæredygtighed og frem for alt socialt ansvar. Både design, produktion og distribution i tøjindustrien, baseret på ideen om bæredygtig mode, udføres med det naturlige miljø i tankerne og med brug af planetvenlige teknikker. Denne mode vinder skarer af tilhængere hvert år. Med henvisning til den fremherskende tendens er det værd at bemærke, at det i vores små lokale syværksteder også er værd at tage sig af bæredygtig produktion og tage sig af alle detaljer. I denne artikel vil vi gerne inspirere dig til f.eks. at bruge restmaterialer. Vi præsenterer 4 ideer til, hvordan man gør god brug af restmaterialer.

Til hjemmet

Der vil altid være et argument for at forskønne vores lejlighed. Takket være rester af stoffer kan vi for eksempel sy unikke sengetæpper, pudebetræk, duge eller servietter. Blandt de stoffer, der er egnede til syning af tilbehør til hjemmet, kan vi frem for alt nævne: uld, bomuld og kashmir, men linned, silke og polyester fungerer også. En god idé til at bruge rester af bomuld eller linnedmaterialer er madposer, klude og håndklæder. Et andet eksempel er brugen af overskydende materialer til at sy en toilettaske eller en indkøbspose. 

For dig selv

Resterende silkematerialer er perfekte til syning af bind for øjnene, turbaner eller hårbånd, der beskytter dit hår, mens du sover og holder dit hår i bedre stand.

For børn

Du kan oprette maskotter, tæpper eller babymåtter af resterende materialer. De er også perfekte til syning af hatte til børn. Spandhatte er moderigtige i denne sæson, hvilket vil beskytte barnets hoved mod solen. Større stykker stof kan også bruges til at sy tøj til babyen. 

For kære

Hvis du har specielle rester, for eksempel af mønstret silke, skal du give dine kære et sjal eller tørklæde. Silke eller polyester vil være perfekt til tørklæder og tørklæder. 

Jeg er sikker på, at du som erfarne syersker vil finde flere kreative ideer til brug af stofrester. Det eneste, der begrænser os, er vores fantasi.

Når det kommer til bæredygtig mode, er upcycling også værd at nævne. Upcycling var den største trend på foråret-sommeren 2021 shows. Selv store modehuse er i stigende grad og mere villige til at bruge tidligere brugte materialer, hvorfra de syr helt nyt tøj.

Kommentarer ()

Pålæsning...