Hvordan vælger man stof til en skjorte?

En skjorte er et stykke tøj, der ikke kan mangle i vores garderobe. Det er bestemt et godt alternativ til hvide toppe, formelle T-shirts og endda kjoler. Vi kan bære det til formelle møder, forretningsmøder, arbejde eller lejlighedsvise begivenheder. På dette tidspunkt, i en afslappet version, vil du se lige så godt, elegant og frem for alt moderigtigt ud. Men har du nogensinde spekuleret på, hvilke typer materialer der er bedst til skjorter?

Ifølge eksperter bør skjortestoffer ikke have specifikke egenskaber:

  • "bidende"", ubehageligt, nogle gange endda groft til berøringsmaterialet. 
  • Et kunstigt materiale, hvor huden ikke kan trække vejret, hvilket er direkte relateret til tabet af brugervenlighed og påvirker vores velbefindende negativt.

Skjortestoffer og deres opdeling

Naturlige stoffer

Kunstige stoffer (syntetiske)

Bomuld

Polyester

Hør

Viskose 

Tencel

Naturlige stoffer er alle dem, der er lavet af fibre af vegetabilsk oprindelse. Skjorter lavet af sådanne materialer er kendetegnet ved, at de absorberer fugt, og de kendetegnes ved en række andre positive egenskaber. 

Syntetiske stoffer er oftest lavet af polymerer som polyester, nylon eller akryl. Fordelen ved skjorter lavet af syntetiske stoffer er, at de ikke krøller og er nemme at vedligeholde. 

Kommentarer ()

Pålæsning...