Begyndervejledning - alt hvad du behøver at vide om materialerne?

Forskelle mellem stof og strikket stof

De tekstiler, der tilbydes af vores stofgrossist, er generelt opdelt i to grupper - vævede og strikkede stoffer. De adskiller sig i deres egenskaber, som skyldes produktionsmetoden. Takket være det har strikkede stoffer normalt en løsere struktur, er blødere og meget elastiske. Stoffer er derimod lettere at skære og sy, og tøj fremstillet af dem deformeres sjældent.

Foldning

Begge grupper af tekstiler fås i mange varianter, og de er opdelt efter vævningen. Dobbeltsidede vævede stoffer:

  • Almindelig vævning - det er ekstremt holdbart. Det bruges til sengetøj, duge, tøj og dekorative stoffer,
  • Panama væve - bruges hovedsageligt til produktion af sports sweatshirts, dragter og skjorter,
  • Dobbeltsidet twill-vævning – Det bruges til polstringsstoffer, tøj og overtøj. Materialer af denne type er kendetegnet ved lavere synlighed af pletter,
  • Grosgrain vævning - bruges til fremstilling af materialer til overtøj, dekorative og møbelstoffer, men også kjoler.

Ensidige vævninger omfatter:

  • ensidig twillvævning – den bruges til syning af arbejdstøj, overtøj eller bukser,
  • Satinvæv – bruges til fremstilling af materialer til elegant tøj, såsom aftenkjoler, nederdele, skjorter og bluser, dyrt sengetøj, undertøj eller natkjoler.

Strikkede stoffer kan væves på forskellige måder, takket være, at de adskiller sig i udseende og egenskaber.

Sammensætning

De produkter, der tilbydes af vores symaterialegrossist, er også lavet af forskellige basisråvarer. De fibre, hvorfra materialer fremstilles, er opdelt i:

  • naturlig - langt størstedelen kommer fra dyr (alle typer uld og silke) eller planter (bomuld, linned),
  • syntetiske – kemisk fremstillede fibre (polyester, polyamid, elastan)
  • kunstig - lavet af cellulose (viskose). Dette materiale bør ikke frygtes, fordi det har ekstraordinære egenskaber på trods af at det kunstigt produceres. Mere om viskose her.

Hvilke materialer skal bruges til at sy individuelle tøjstykker?

T-shirts – de skal være behagelige og luftige. Bomuld, viskose eller loop strik er bedst til syning af grundlæggende T-shirts. Hvis du vil sy noget mere elegant, kan du bruge de samme stoffer som til skjorter.

Skjorter - normalt klassiske, herreskjorter er syet af bomuld, men du behøver ikke begrænse dig selv. For at sy en skjorte kan du bruge silke, viskose, bomuld, linned eller en blanding af disse stoffer. Her afhænger det hele af det snit, du vælger, eller den effekt, du vil opnå. Silke eller viskose er fantastisk til syning af løse, flydende skjorter.

Nederdele – i dette tilfælde afhænger det hele af den effekt, du vil opnå. Stive materialer er perfekte til flared nederdele. Tætsiddende modeller kræver brug af strikket eller vævet stof med en blanding af elastan. Hvis du vil have noget let, skal du vælge muslin eller silke.

Kjoler – det mest populære stof til sommerkjoler er viskose, som er let, ikke krøller og ånder. Hvis du kan lide luftige, delikate kjoler, skal du vælge muslin. Bomuldsstoffer eller linned er også gode til ferietøj på grund af deres egenskaber. Til syning af aftenkjoler er det værd at vælge tyndere uld, taft eller jacquard. Sportsmodeller kræver brug af strikkede stoffer.

Bukser – stoffer til hverdagsbukser bør indeholde tilsætning af elastan, så de ikke begrænser bevægelsesfriheden. Denim vil være den bedste. Hvis du vil have sportsbukser, skal du vælge bomuld, syntetiske fiberblandinger eller lycra. I tilfælde af klassiske joggingbukser skal du få en sweatshirtjakke. Du kan bruge bomuldsatin eller silke til at sy elegante bukser, og hørstoffer er perfekte til sommertøj. Husk, at selv i mere formelle bukser behøver du ikke kun begrænse dig til almindelige stoffer. Strukturelt og mønstret stof vil også fungere godt i denne rolle. Den Izpol grossist tilbyder for eksempel jacquard med et blomster- eller geometrisk mønster.

Kommentarer ()

Pålæsning...