Den store tilbagevenden af houndstooth

På mode er meget ofte enkle patenter de bedste. Et perfekt eksempel er det, sort og hvidt, enkelt og altid elegant - houndstooth. Dette karakteristiske og strålende i sin enkelhed sort / hvidt mønster har været med os i årtier.

For nogle kan houndstooth have arkaiske og umoderne foreninger, men er det virkelig tilfældet? Eller måske oplever vi bare en renæssance af klassikere, som er repræsenteret af houndstooth stof? Som det viser sig, bliver houndstooth stadig ikke kedeligt, for med hver efterfølgende sæson vises det i tendenser i en lidt anden version.

Hvad er houndstooth – et mønster, der forbinder modegenerationer

Houndstooth er et af de mest genkendelige mønstre inden for mode. Du kan finde eksempler på houndstooth stoffer i vores Mønstrede stoffer kategori. Det er et karakteristisk sort / hvidt mønster, der nogle gange ligner et skakbræt, andre gange fantasifuldt og skævt, med en mere eller mindre tæt check. Du kan støde på dens forskellige variationer, men houndstooth-mønsteret betyder altid enkelhed og tidløs chic.

Houndstooth stof bruges i øjeblikket af de fleste designere. Og fordi det er visuelt neutralt og diskret, passer det til mange forskellige stilarter. Det fungerer godt som tilbehør, baggrund eller stylingbase. Både til formelle lejligheder og mere afslappede situationer.

Houndstooth stof – hvad blev det brugt til?

Hvor kom ideen til et så lidt sjovt navn fra? Dette er det, vi kalder houndstooth-mønsteret i Polen, og kilden til dette ord kommer fra det spanske "pepita", der betyder frugtens pit. I andre lande kaldes houndstooth forskelligt. I England er udtrykket Houndstooth, der betyder "hundens tand", almindeligt. Franskmændene kalder det derimod Pied-de-Poule, hvilket betyder "kyllingefod".

Den ældste omtale af brugen af hundetand går tilbage til det tredje århundrede - det blev opdaget på datidens skandinaviske stoffer. I årenes løb har hundetandsmønsteret udviklet sig, og dagens form stammer fra Skotland. Det var meget populært på tweedtæpper fra det syttende århundrede. Det klassiske houndstooth-stof blev populært i 30'erne af det tyvende århundrede takket være prinsen af Wales - Edward VII, der populariserede dette mønster. Houndstooth stof blev brugt af store designere - Christian Dior, Michael Kors, Alexander McQueen og Geoffrey Beene. Sidstnævnte allerede i 60'erne. Han opdagede, hvordan houndstooth fungerer godt med lavendel, grønt og karamel. Og selvfølgelig den berømte Coco Chanel, der elskede tweed så meget.

Styling ideer – houndstooth stof

Modetrends ændrer sig, men houndstooth er et så universelt og gennemprøvet mønster, at det vises i hver årlig kollektion. Dens tilbagevenden observeres oftest før efteråret, da det ofte er et element af tøj til koldere dage. Og hvordan bærer du det i dag? Den mest klassiske styling er houndstooth stof kombineret med andet tøj i sort, grå, hvid eller – hvis vi vil have lidt krydderi – rød. På grund af den sort / hvide base er houndstooth et stof, der harmonerer med forskellige andre stilarter.

Vi giver dig nogle ideer:

  • Houndstooth stof fungerer godt som et materiale til en frakke i et overdimensioneret snit samt et tilbehør i en lille version af mønsteret.
  • Ofte bruges pipetten kun som mønster på ét stykke tøj – f.eks. kun på en jakke. Der er dog ingen kontraindikationer for at gå lidt amok og overføre hundetanden til andre elementer i din styling, f.eks. ved at skabe et jakkesæt eller jakkesæt.
  • I nogle stilarter er houndstooth et godt mønster til tilbehør eller tilbehør, selv så lille som en butterfly eller slips. På trods af sin størrelse kan pipetten skille sig ud og få dig til at se unik ud fra andre mennesker, tilsyneladende identisk klædt.

Valget af mønsterets størrelse er meget vigtigt for den generelle opfattelse af stylingen. Jo større det er, jo stærkere accent - selve beklædningsgenstanden henleder opmærksomheden på hundetanden og understreger den stærke karakter. Jo mindre mønsteret er, jo mere diskret bliver stylingen. Det kræver et bedre udseende, opmærksomhed og afslører kun sine detaljer med tiden. Som du kan se, kan houndstooth stof bæres på mange måder, og du kan nemt finde det på vores lager.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...