Forbedrer linned vores humør?

Linned har mange anvendelser. Dens frø er kendt for deres gavnlige virkninger på sundheden for m.in. tarm og mave. Denne plante producerer også hørfibre, som bruges til at lave tøj, sengetøj, duge, servietter og gardiner. Selvom det er forbundet med sommeren, fungerer linnedprodukter meget godt hele året rundt.

I vores grossist tilbyder vi linned i metermål. Det er et materiale, der er værd at investere i, både på grund af dets egenskaber og fordi det har en dokumenteret gavnlig effekt på menneskers sundhed.

Et materiale, der har været med os siden tidernes morgen – hør

Linnedmaterialer blev skabt allerede før de første gamle civilisationer blev skabt. Det vides at i det gamle Egypten blev mumier pakket ind i det. I mange malerier fra den periode kan vi se skildringer af hør, som illustrerer godt, hvordan planter blev dyrket og forarbejdet. I dag forekommer det naturligt mange steder i verden – i næsten hele Europa, Asien og dele af Afrika.

Linned – dets egenskaber kommer fra dets struktur

Den indvirkning, linned kan have på en person, afhænger af stoffets kvalitet. Materialets egenskaber skyldes selve plantens struktur. Denne plante er opdelt i flere dele:

  • stamme – normalt oprejst, uden hår,
  • blade – de er enkelte, snoet eller modsatte,
  • Blomster – hermafrodit, blomstrer normalt i en dag og falder hurtigt af. De udvikler sig øverst på forgrenede skud. Der er 5 bægerblade, støvdragere og kronblade. Blomsterne er normalt blå, men også gule, røde, lyserøde eller hvide,
  • frugter – de kommer i form af kapsler opdelt i ti kamre med frø. Disse er fladtrykte, sorte eller brune. Når de kommer i kontakt med vand, udskiller de slim, som enhver, der bruger hørfrø, ved.

Tidligere var linned forbundet med dårligt, groft og krøllet materiale. Sidstnævnte er forblevet til en vis grad, men produktionsprocessen og kendskabet til hørfibre er forbedret betydeligt.

Linned er et materiale med en bred vifte af anvendelsesmuligheder – linned i metermål

Linned fungerer godt i sommertøj, fordi det er luftigt og hygroskopisk. Det tiltrækker ikke bakterier og svampe, hvilket gør det sikkert for huden og kan sikkert bæres af allergikere. For eksempel beskytter en linnedklud mad (såsom brød) godt mod for tidlig støbning. Så det er værd at have en i køkkenet eller på en picnic.

Det betyder, at hør som materiale kan hjælpe med at forbedre vores velbefindende – især under en hedebølge, hvor det kan være besværligt at vælge det rigtige outfit.

Dette materiale beskytter også huden mod skadelig UV. Det absorberer vand op til 25% af sin vægt og føles stadig ikke vådt. På denne måde skaber linned af alle materialer det mest venlige mikroklima for huden. Derudover absorberer det varme under varmt vejr, hvilket får os til at svede mindre, og vi føler os simpelthen bedre i solen. Det elektrificerer ikke og forhindrer akkumulering af elektriske ladninger på huden. Det er derfor et godt stof til tøj til folk, der arbejder med en computer eller andre elektriske apparater.

Hør anvendes på grund af dets egenskaber også i medicinsk industri og bruges stadig i dag til bandage sår. Det er let, det er en fornøjelse at have på, og det har bestemt en positiv effekt på vores humør! Ligesom det faktum, at sengetøj lavet af linned har en beroligende effekt og forbedrer søvnkvaliteten.

Tjek vores kategori: Linned

Hvordan vasker og tørrer man linned?

Tidligere blev linned kun vasket i hånden, men du kan også gøre det i en vaskemaskine. Husk ikke at lægge det i blød for længe på forhånd, især hvis du vasker farvede stoffer. Langvarig kontakt med vand misfarver linned. I vaskemaskinen er det bedre at vælge et delikat program og en lav temperatur – helst ikke over 30-40°C. Vi har kun råd til en højere temperatur, hvis stoffet er helt hvidt. Det er bedre at undgå vridning og vridning. Linned er alligevel ret modtagelig for deformation. Det anbefales at bruge milde rengøringsmidler uden klor og blegemiddel.

Tørring af linned tøj

Lige efter at have taget linnedtøj ud af vaskemaskinen, er det godt at ryste dem lidt af. Så vil de lettere tage den rigtige form. Til tørring er det bedst at vælge et luftigt sted og lægge linnedstoffer fladt. Et bestemt alternativ er tørretumbler, selvom du skal huske om lave temperaturer. På den anden side er det værd at stryge linned, når det stadig er lidt fugtigt. Materialet vil derefter passe bedst.

Kommentarer ()

Pålæsning...