Bomuldsstoffer

Bomuld er populært, praktisk og funktionelt. Det har vundet sin popularitet hovedsageligt på grund af dets relativt lave pris og egenskaber, der gør det ædelt - blødhed, glæde ved berøring og slid, elasticitet og hudvenlighed. Bomuld findes i mange typer og bruges som stof til forskellige typer tøj.

Bomuldsstof har flere fordele end ulemper

Bomuld har ganske vist en vis tendens til at krølle (hvilket det kompenserer for med let vask og strygning) og tørrer i temmelig lang tid. Men det er her manglerne slutter, og i deres sted er der fordele - det dagligdags udtryk "bomuld" betyder hygroskopiske stoffer, modstandsdygtige over for strækning og høj temperatur. Bomuldsstof er modtageligt for farvning, så du kan få alle og unikke mønstre på det. Det er et materiale, der er sikkert for huden og ikke-allergifremkaldende. Det fungerer meget godt i tøj til børn og allergikere.

Typer af bomuldsstoffer

I vores grossist kan du bestille ethvert bomuldsstof - du kan vælge mellem forskellige mønstre, tykkelser og typer stoffer. Sidstnævnte adskiller sig i deres egenskaber, så det er værd at gøre dig bekendt med funktionerne i hver af dem.

Fløjl

Velvet er forbundet med delikatesse, blødhed og luftighed af en grund. Dets vigtigste råmateriale er bomuld, mellem hvilke kædetråde og skudtråde i form af sløjfer tilsættes. Oftest er bomuldsfløjlstoffer ensfarvede, men du kan også bestille farvet med mønstre. Tidligere blev fløjl brugt til at producere avance, mere elegant tøj. For eksempel til repræsentationsformål. I dag bruges fløjl ofte i gardiner, polstringsstoffer eller kjoler og bluser.

Tjek vores kategori: Velvet og Velour

Satin

Satin er lavet af bomuldsgarn og viskosefibre. Takket være sin egen vævning er den blød og delikat at røre ved. Et meget yndefuldt materiale til mønstre og er farvet på den ene side. Det bruges oftest til fremstilling af undertøj, T-shirts, kjoler, men også polstring til møbler eller dekorative stoffer.

Græsplæne

Batiste fås også i linned og silke sorter, men bomuldsstof er den mest almindelige. Det er kendetegnet ved en almindelig vævning, den er let og meget behagelig at røre ved. Et godt valg til sommerdage, men også som vinduesdekoration i form af batiste gardiner. Batiste er åndbar og giver huden mulighed for at ånde. Buler forårsaget af vask er ret nemme at glatte ud. Det bruges oftest til at sy undertøj, bluser og kjoler. Hos vores grossist kan du få den i broderet, trykt og krøllet form.

Tjek vores kategori: Bomuld & Batiste

Denim

Dens mere populære navn er denim, som altid er forbundet med moderigtige bukser af høj kvalitet. Dette er også tilfældet - denim bruges oftest til fremstilling af denne type tøj, men ikke kun. Denim indeholder også:

  • Jakker
  • Skjorter
  • eller endda rygsække.

Det skylder sit karakteristiske udseende til vævning af tråde. Twillvævningen af kæde og skud giver mulighed for et meget holdbart materiale. Den klassiske blå farve kommer fra brugen af indigopigment, afledt af indigofarvestoffet. Denim kommer i forskellige tykkelser, og elastan tilsættes ofte til det.

Tjek vores kategori: Jeans & Corduroy

Satin

Satin er lavet ved hjælp af en satinvævning. Også som ham er det behageligt at røre ved, blødt og holdbart. Det absorberer og frigiver fugt, og fordi det som al bomuld er ret hygiejnisk, bruges det ofte som materiale til sengetøj.

Tjek vores kategori: Satin

Poplin

Denne type bomuldsstof er kendetegnet ved holdbarhed og styrke. Det er kendetegnet ved et linned og tæt vævning med tværgående striation. Interessant nok, jo tættere vævningen er, desto mere skinnende ser stoffet ud. Den kommer i forskellige tykkelser og farver. Det bruges normalt som materiale til frakker, jakker, nederdele, skjorter, bluser og kjoler.

Flonel

Det kommer som silke og uldstof. Meget populær, hovedsageligt på grund af dets varmeisoleringsegenskaber. Det er inkluderet i gruppen af stoffer med fiberfrakke og som børstet velour. Dette skyldes, at det er dannet i processen med at ridse frakken og skære den. Blød, behagelig at røre ved, fås i både enkeltfarvet og mønstret. Det bruges oftest som materiale til fremstilling af sengetøj, skjorter og pyjamas.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...