Frakke stoffer

Hvilket materiale til en frakke fungerer bedst? Overtøj bæres normalt i meget længere tid end en sæson. Derfor er det værd at satse på tidløst design og stoffer af høj kvalitet, der ikke forringes under brug. Først og fremmest bør de være modstandsdygtige over for fugt, behagelige og varme. Uerstattelig om efteråret og vinteren er blandt andet uld, kashmir og alpaka. Naturlig, modstandsdygtig over for skader, og frem for alt ser de ekstremt stilfulde ud. Tjek hvilke andre frakkestoffer i onlinebutikker der er værd at vælge.

Hvilket stof til en frakke skal du vælge?

Frakkestoffer fås i en meget bred vifte af forskellige varianter. Hvis du planlægger at sy overtøj, kan du primært vælge mellem klassiske materialer, dvs.:

  • frakke uld,
  • Cashmere
  • Alpaca
  • boucle uld,
  • kostume uld.

Det er værd at vælge frakkestoffer afhængigt af hvor varmt tøjet skal være. For eksempel er kostumeuld lidt tyndere end kashmir, så det vil fungere ret godt i overgangsperioden.

Hvordan er stoffet til en frakke det mest alsidige? Det er bestemt frakkeuld, der, som navnet antyder, er designet til syning af denne type tøj. Det kan bruges til at skabe frakker af ethvert snit - klassisk, fancy og afslappet. Det er også fantastisk til syning af jakker til damer og herrer og til de yngste. Når du planlægger børns dæksler, er det dog godt at være opmærksom på, om ulden ikke bider.

Frakke – hvilket materiale udover traditionel fåreuld?

Et gennemprøvet valg, når det kommer til pelsstoffer, er også alpaka. Materialer indeholdende uld af dette dyr har fremragende luftgennemtrængelighed og isolerende egenskaber, har længere bunker og er meget bløde. De er perfekte til at sy en frakke, jakke eller vest.

En alpaka med lang bunke i en smuk karamelfarve er et tidløst valg til vinterdage. På den anden side er kortluvet frakkestof et materiale, der er perfekt til overtøj. Det er tyndere, men holder dig stadig varm.

Et andet forslag er kashmir, som er ekstremt elegant uld opnået fra Kashmir-geder, der bor i Himalaya. Det er ekstremt let og behageligt at røre ved, men også meget varmt - op til otte gange varmere end fåreuld!

Det er værd at være opmærksom på stoffer vævet af kashmir med en lille blanding af polyamid. De har en karakteristisk glans, er meget sarte, bløde og behagelige.

På den anden side er det italienske dobbeltfrakkestof vævet af kashmir med tilsætning af naturlig uld ideelt til syning af overtøj. Det varmer og giver samtidig huden mulighed for at trække vejret. Kashmir gør det til at have endnu bedre isolerende egenskaber.

Frakkestoffer – hvordan plejer man dem?

Det skal huskes, at uldfrakkestoffer ikke er egnede til selvvask - hverken manuelle eller automatiske. De skal føres til en renseri, hvor de rengøres professionelt. Dette gælder dog ikke kun kashmir eller alpaka. Hvis du har en frakke eller jakke lavet af syntetiske materialer, for eksempel økofur, er det heller ikke værd at risikere at vaske dem derhjemme.

Den bedste løsning er at overlade dækslet til fagfolk. Heldigvis behøver du ikke gøre det for ofte. Det er nok at få børstet pelsstoffer rengjort en gang om sæsonen, eller oftere, hvis jakken for eksempel bliver plettet.

Uldtøj skal opbevares i hængende tilstand, så de ikke mister deres form og ikke skaber grimme folder. Du skal også beskytte dem mod møller, dvs. insekter, der lever af uld. Deres interferens kan forårsage huller, der er vanskelige at maskere.

Ved at følge et par enkle regler kan du nyde år med en frakke eller jakke lavet af materialer af god kvalitet. Det er bestemt værd at investere i frakkestoffer af høj kvalitet.

Mere her: https://izpol.pl/fabrics/da/92-fabrics-for-p%C5%82aszcze-and-jackets

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...