Egenskaber af jacquard

Hvordan fremstilles jacquard – et stof med unikke mønstre?

Jacquardstof er lavet på væve udstyret med Jacquard-mekanismen. Denne maskine er en isthmus-enhed designet til vævning af flerfarvede og mønstrede stoffer, som giver dig mulighed for at opnå næsten ethvert mønster.

Interessant nok skabes motivet ikke kun ved at skelne det med en anden farve. Monokrom jacquard kan også væves på væve, hvor mønsteret er resultatet af et andet arrangement af skud- eller kædetråde. Som et resultat er det lidt konkavt eller konveks og reflekterer lys lidt anderledes, hvilket skaber indtryk af en anden farve. Mønstrene kan også farves, hvilket opnås ved to metoder – ved at bruge forskellige farver skudtråde eller kæde. Sådan oprettes multi-threaded eller multi-warp jacquards.

De anvendte væveteknikker og forskellige vævninger som linned, twill eller satin gør jacquardstoffer ekstremt rige på detaljerede dekorationer. Allerede på skabelsesstadiet bliver mønsteret en integreret del af materialet, takket være, at der er sikkerhed for, at dekorationen ikke slides, ridses eller strækkes.

Hvad kan sys af jacquard?

Jacquard - et stof med en massiv og tung struktur - vækker en masse kontroverser. Du skal dog bestemt ikke være bange for det. Det er et materiale som ethvert andet, og i mange applikationer hersker det bestemt over klassisk vævet ædel silke, naturligt linned eller bomuld. Jacquardstoffer er bestemt mindre elastiske end jacquardstrikkede stoffer, men de har fundet en række anvendelser inden for mode. De er kendetegnet ved en tyk vævning af tråde, modstandsdygtig over for skiftende temperaturer.

Jacquard er et ekstremt slidstærkt og effektivt stof – alt sammen takket være dets rige design. Det er ikke et materiale, der kræver særlig pleje og ikke er tilbøjelig til at krølle. Jacquardstof er perfekt som materiale til outfits til særlige lejligheder. Dens struktur gør det meget ædelt i udseende. Derudover fås den i mange forskellige versioner. Du finder m.in:

  • mønstret jacquard, f.eks. med blomster,
  • Glitter jacquard,
  • silke jacquard,
  • Bomuld jacquard.

Så du kan nemt vælge materialet til dit syprojekt. Jacquard er fantastisk til kjoler, jakker, frakker eller kostumer. Hvert outfit syet af det vil være meget elegant og unikt. Afhængigt af hvilken type stof du vælger, fungerer det godt som aftentøj, men også hverdagstøj. Hvis du har svært ved at beslutte, hvilken jacquard fra vores butik der passer bedst til dit projekt, kan du bestille en gratis prøve af stoffet til den angivne adresse. Derefter lærer du dens faktiske farve og struktur at kende og træffer den rigtige beslutning.

Jacquard materiale uerstatteligt i indretning

Da jacquard har fordelen ved meget høj mekanisk styrke, er stoffet perfekt til indretning. Tidligere var jacquardgardiner eller tunge dekorative duge standard. I øjeblikket er de blevet erstattet af lysgardiner og persienner, men jacquardmaterialet ser stadig godt ud som valancer, gardiner, sengetæpper eller lampeskærme i retrostil. Det er også et godt materiale til møbelpolstring, især spisestole eller lave afføring, der ledsager kvinders toiletborde.

Hvordan plejer man jacquard?

Jacquard, såvel som andre strukturelle stoffer, må ikke vaskes vådt. Outfits lavet af disse materialer skal renses hver gang. De stryges på venstre side som standard. Det skal dog huskes, at jacquardstoffer ofte er følsomme for temperatur. For blandede fiberstoffer skal temperaturen vælges i henhold til den mest følsomme fiber.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...