Pailletter og alt hvad du bør vide om dem!

Pailletter er en type dekoration syet på stof. Disse er små elementer lavet af skinnende metalplade med et hul til fastgørelse af pailletter til materialet. Pailletstof er især populært til aftentøj, men ikke kun!

Tror du, at pailletter er gået af mode? Intet kunne være længere fra sandheden. Dette er en af de udødelige tendenser, der med jævne mellemrum vender tilbage til fordel for designere, især ofte i samlinger til efterårs- og vintersæsonen. Deres popularitet bør trods alt ikke komme som en overraskelse, fordi pailletter er perfekte til at skabe unikke outfits, der ikke kan forbigås ligegyldigt. Disse typer dekorationer findes i forskellige farver, former og størrelser. Så – det er tid til at vække din kreativitet!

Unikt pailletstof – hvordan vælger man det?

Der kan ikke benægtes, at vi oftest når frem til skinnende beklædningsgenstande til aftenudflugter. Det kan være en date, et besøg på en klub, biograf eller en meget formel lejlighed, såsom en fest eller en nytårsaften. Derfor er pailletstoffet meget stærkt forbundet som et stof til en kjole. Hvordan vælger man den rigtige?

En kjole med pailletstof eller dekoreret med skinnende perler kan komme i en række forskellige finish og farver. Afhængigt af dine behov kan du satse på:

  • elastiske strikkede stoffer med glitter eller pailletaccenter, såsom lurex, ideel til syning af kropspassende kjoler, blyantskørter og bluser,
  • ikke-elastiske stoffer, såsom mesh, som kan bruges til at forberede elementer som sjaler, kapper eller dekorative elementer til lejligheden,
  • Gennemsigtige stoffer, såsom tyl, chiffon, guipure eller blonder, som ofte bruges som applikationer og accenter, f.eks. i bryllups-, bryllups- eller aftenkjoler.

Pailletstoffer er oftest lavet af syntetiske fibre, såsom polyamid eller polyester, fordi de giver god fleksibilitet og holdbarhed af lignende applikationer. Når du leder efter stoffer med en mere eksklusiv karakter, kan du også støde på viskose og silke dekoreret med pailletter - ekstremt chic og tidløst smuk.

Pailletstof – hvordan syr man med det?

Når du beslutter dig for at bruge pailletter i dit projekt, er den største udfordring sandsynligvis selve syningen. Det er trods alt metalstykker, der kan beskadige nålen eller maskinen, hvis de håndteres forkert - og helt sikkert forårsage syersken lidt frustration. Stof med pailletter er perfekt til syning af en aftenkjole, men kræver desværre ekstra arbejde, når man syr.

  • Korrekt forberedelse og læring af materialet er afgørende. Dette er den mest tidskrævende scene, men også afgørende for at skabe et fantastisk outfit. Før syning er det værd at kontrollere, for eksempel, om pailletterne ikke farver stoffet.
  • Det equined stof sys (eller rettere basted med en tynd søm) ved hjælp af en tynd nål og tråd, også når du syr sådant stof med en symaskine.
  • Hvis pailletterne falder i overskydende søm, skal du slippe af med dem. Applikationer kan let klippes ud med præcisionsbroderisaks - selvfølgelig skal du gøre det omhyggeligt nok til ikke at beskadige tråden, som nipsgenstandene er fastgjort til stoffet.
  • Strygning af pailletter kræver særlig opmærksomhed og pleje. Om nødvendigt skal du gøre det med et let opvarmet strygejern, indstillet til tilstanden til strygning af syntetiske stoffer, helst gennem et bomuldsmateriale.

Detaljerede råd om syning med equined stoffer kan findes online. Det er værd at drage fordel af de råd, der er lagt ud på blogs af professionelle sømstresser, samt at kigge efter instruktionsvideoer, der tydeligt illustrerer hele processen.

Pailletter svimmelhed

Hvordan bærer man pailletter godt? Med stolthed, selvfølgelig! Tøj dekoreret på denne måde kan - selvom det ikke behøver at vise sig at være prangende. Alt du skal gøre er at style elementet korrekt. I de seneste sæsoner har der været klare inspirationer fra 2000'ernes mode. Det betyder, at materialet dekoreret med diskrete pyntegjenstander passer perfekt ind i de nuværende tendenser!

Hvis du drømmer om at skinne i et perfekt skræddersyet outfit, tilbyder vores butik et bredt udvalg af pailletstoffer. Tilbuddet indeholder mange originale designs og farvevarianter. Leder du efter et glamourstof? Vil du have en diskret glød, der smukt vil belyse dit aftenoutfit? I så fald skal du satse på pailletstoffer af høj kvalitet, der er tilgængelige i Izpol tilbud.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...