Typer af strikkede stoffer

Når efteråret nærmer sig, bliver dagene kortere og koldere. Det betyder, at vi har brug for varmere tøj, og for dem er strikkede stoffer et godt materiale. De er lidt anderledes end stoffer, men de har deres fordele - de er fleksible, elastiske, luftige og meget bløde.

Det strikkede stof fungerer meget godt som materiale til en sweater eller cardigan til at pakke op på koldere dage. Det viser sig dog, at strik findes i forskellige typer: bomuld, uld, sweater, sweatshirt. Og du kan finde hver af dem i vores lager.

Hvad er forskellen mellem strik og stof?

Du kan se forskel bare ved navnene - strikket stof er "strikket" og stof er "vævet". Forskellen ligger i produktionsmetoden – metoden til vævning af trådene. Stof er sammenvævede vinkelrette tråde af garn, som vi kalder skud og kæde. Det strikkede stof er lavet af en tråd, der er formet til sømme og danner vinkelrette rækker sammenføjet. Produktionen af strikket stof er lidt som hækling eller strikning.

Tjek vores kategori: Strik

Typer af strikkede stoffer - sweater, uld, sweatshirt, bomuld og andre

Afhængigt af hvilken type strikket stof vi vælger, har det lidt forskellige egenskaber og brug. Vi vil kort fortælle dig om de vigtigste af dem.

Jersey strikket stof

Dette er en særlig elastisk sort, da den indeholder elastan i sin sammensætning. Det fungerer meget godt som materiale til kjoler, bluser, leggings og trøjer.

Viskose strikket stof

Det er kendetegnet ved luftighed - det er relativt tyndt og ret køligt. Det fungerer godt på varmere dage og er behageligt at have på. Viskose strikket stof fungerer meget godt som materiale til kjoler eller bluser, men også tunikaer og leggings. Det hele suppleres med en delikat, karakteristisk glans. Det kommer i mange mønstre, da det er modtageligt for farvning.

Sweater strik

Dette er et klassisk strikket stof, som normalt bruges til at lave tykkere trøjer. Perfekt til efteråret og vinterperioden. På den ene side er det et blødt, behageligt at røre ved og behageligt materiale. På den anden side giver den luftcirkulation og er en af de åndbare. Dette gør, at sweaterstrikken beskytter mod kulde og samtidig giver komfort. Det kommer generelt i solide farver.

Uldstrikket stof

Uld er forbundet med fluffy materiale, der beskytter mod kulde. Sådan er uldstrik også. Varmt og hyggeligt. Afhængigt af de valgte fibre - mere præcist deres længde, tykkelse og en vis ruhed - kan uldstrikket stof ridse lidt. Hvis vi vil vælge den mest behagelige variant til huden – anbefaler vi helt klart kashmir.

Sweatshirt stof

Almindeligvis kendt som sweatshirt er et meget yndefuldt materiale til at lære at sy. Begyndere kan lide at arbejde på det, da det ikke er særlig krævende med hensyn til behandling. Det har også alle fordelene ved andre strikkede stoffer - holdbarhed, beskyttelse mod kulde, blødhed, hudvenlighed. Det vil blive kendetegnet ved sin komfort - det er let og perfekt til tøj til arbejde, vandreture eller sport. For både voksne og børn.

Mikromodalt strikket stof

Denne type strikket stof er lavet ved hjælp af cellulosefibre afledt af bøgtræ. Fibrene, som garnet er fremstillet af, er ekstremt sarte. Dette gør mikromodalt strikket stof meget blødt og samtidig overraskende modstandsdygtigt over for skader. Farven varer længe, og det strikkede stof ånder.

Bomuldstrikket stof

Klassisk strikket stof lavet af klassisk materiale. Det har det, vi elsker ved bomuld - blødhed, glæde at røre ved, holdbarhed og funktionalitet i brug. Det er også et materiale, som begyndere i syning kan lide. Bomuldstrikket stof er velegnet til mange applikationer. Det bruges som materiale til tøj, gardiner, viskestykker og andre dagligdags genstande. På vores lager fås den både i ensfarvede farver og dekoreret med mønstre.

Mikrofiber strikket stof

Mikrofiber, som cellulose, er en meget tynd, men holdbar fiber. Allerede på produktionsstadiet er den designet til specifikke applikationer. Størrelsen og formen af syntetiske fibre er vigtige. Mikrofiberens egenskaber afhænger af deres valg – såsom blødhed, modstand, sugeevne, vandmodstand, elektrostatiske og filtreringsegenskaber.

Kommentarer ()

Pålæsning...