Økologisk læder og naturlæder

Forskellene mellem naturlæder og kunstlæder er så grundlæggende, at det er svært klart at angive, hvilket materiale der er bedre - især da motivationen hos folk, der leder efter et svar på dette spørgsmål, er forskellige. Af denne grund vil vi præsentere fordele og ulemper ved hver løsning og foreslå, hvordan man genkender begge materialer. Takket være dette, når du afgiver din næste ordre, vil du gøre det bevidst under hensyntagen til de vigtigste forskelle mellem naturlæder og økologisk læder.

Økologisk læder – hvad er det?

Økologisk læder er et materiale, der efterligner naturligt læder - især i udseende ligner det vildledende læder af animalsk oprindelse. Polyesterstof belagt med polyvinylchlorid anvendes til dets produktion, selvom moderne teknologi tillader anvendelse af forskellige varianter af denne kombination. I dag kan du i mange tilfælde støde på en polyurethanbelægning i stedet for en PVC-belægning. Økologisk læder, også kendt som øko-læder, kunstlæder og syntetisk læder, fremstilles som et resultat af en kemisk proces - det betyder, at der ikke anvendes animalske produkter i produktionen . Dette påvirker prisen på materialet, hvilket er mærkbart lavere end prisen på naturligt læder.

Det er manglen på dyrs lidelse, der er den største fordel ved økologisk læder for mange mennesker. Den anden gruppe, der sætter pris på kunstlæder, lægger særlig vægt på den relativt lave pris. Men som med ethvert materiale varierer kvaliteten af kunstlæder fra producent til producent , så dit mål bør være at finde kunstlæder af høj kvalitet. 

  • Ulemper: mangel på ordentlig luftcirkulation, irriterende, stærk lugt, hvis øko-læderet er af lav kvalitet, skadelig indvirkning på miljøet i tilfælde af uansvarlige producenter, lavere holdbarhed.
  • Fordele: ingen dyr i produktionen af kunstlæder, attraktiv pris, udseende vildledende ligner naturligt læder, nem rengøring, modstandsdygtighed over for vand og dermed ikke nødvendigt at opretholde materialet, høj modstandsdygtighed over for desinfektionsmidler.

Hvad er naturligt læder?

På trods af mange kontroverser relateret til produktion betragtes naturligt læder, i modsætning til økologisk læder, stadig som et ædelt materiale i mange kredse. Lædersko, håndtasker og tegnebøger er særligt værdsatte, da kunderne forventer den høje holdbarhed, som dyrelæder garanterer fra disse produkter. Det mest almindelige er koskind, som producenten skal rengøre, brune, finér og vedligeholde korrekt - af denne grund er naturlæder bestemt dyrere end økologisk læder. Processen med dens oprettelse kræver større engagement og specialviden, som lugten og teksturen af det færdige produkt afhænger af. Du vil især sætte pris på naturligt læder, når du vælger produkter fra små fabrikker, der understreger kvaliteten af udførelsen.   

  • Ulemper: høj pris, dyrelidelser forbundet med produktionen, behovet for regelmæssig og ordentlig pleje, manglende modstand mod høje temperaturer og vand, 
  • Fordele: høj holdbarhed, biologisk nedbrydelighed, ingen allergier og irritationer, god luftcirkulation, der sikrer bærekomfort, eksklusivitet.

Naturlæder og kunstlæder – hvordan skelner man dem?

Mange mennesker, der spekulerer på, hvilken løsning der er bedre - naturligt eller økologisk læder - har et problem med at skelne materialerne i butikken. Hvordan kontrollerer du, om den jakke, du prøver på, er lavet af kunstlæder eller koskind? Det første skridt skal være at rette øjnene mod materialets bundlag, som producenterne lægger meget mindre vægt på, hvilket betyder, at det ikke efterligner naturligt læder så godt. Kunstlæder er også normalt tyndere og mere tilbøjeligt til at strække sig, når materialet opvarmes. Sandheden er dog, at producenten er forpligtet til at give oplysninger, om varen er lavet af naturligt eller økologisk læder. I de fleste tilfælde kan du stole på etiketten og træffe en beslutning om at købe produktet baseret på det.

Resumé

Dilemmaet om, hvad man skal vælge – økologisk eller naturlæder – skal alle løse på egen hånd. Det er en beslutning, der kræver svar på etiske spørgsmål, men også relateret til vores økonomiske muligheder. Som professionel grossist af materialer råder vi dig til at være særlig opmærksom på kvaliteten af råmaterialet og udførelsen af det færdige produkt. Forskellige forskelle mellem økologisk og naturligt læder betyder noget for alle - hvis du sætter etik først, vil kunstlæder være et bedre valg, men folk, der værdsætter holdbarhed over gennemsnittet, vil sandsynligvis vælge koskindsprodukter. Ofte er den afgørende faktor dog prisen, hvilket på ingen måde forringer din beslutning. Det vigtigste er at vælge en gennemprøvet leverandør af materiale, for hvem kvalitet er en prioritet. 

Kommentarer ()

Pålæsning...