Hvilke materialer skal man sy babytøj af?

Stoffer til børnetøj skal være behagelige, holdbare, behagelige at røre ved og sikre for huden. Så hvordan vælger du det bedste materiale til børnetøj blandt så mange produkter, der er tilgængelige på markedet? Hvilket materiale vil være bedst til børns undertøj, og hvilket til en sweatshirt eller bukser?

Stoffer og strikkede stoffer – hvad er forskellen?

Stoffer til børnetøj er ikke det samme som strikvarer. Selvom begge navne på disse materialer bruges om hverandre (hovedsageligt af lægfolk), er dette en grundlæggende fejltagelse. Så hvad er forskellen mellem strikket stof og stof?

Stoffet er vævet af skud og kæde. Disse er to arrangementer af tråde, der danner en vævning. Eksempler på stoffer er for eksempel den ikoniske denim, flannel og fløjl. Strikket stof strikkes på en helt lignende måde, som du hækler sømme. Strikkede stoffer er mere elastiske, fordi de består af mange tråde forbundet sammen i rækker. De er opdelt i to kategorier: kædestrikkede stoffer og skudstrikkede stoffer (de adskiller sig i vævearrangementet).

Nu hvor du kender forskellen mellem strikkede stoffer og stoffer , er det værd at kontrollere, hvad du skal sy tøj til et barn fra. Målmaterialet og dets egenskaber kan tilpasses både barnets alder og personlige præferencer. Under alle omstændigheder bør bekvemmelighed, æstetik og komfort ved at bære komme først.

Vær opmærksom på materialets sammensætning

Når du vælger materiale til børnetøj, spiller materialets sammensætning en nøglerolle. Det er værd at satse på dem, der stammer fra naturen - ren, hundrede procent bomuld, blød og delikat merinould eller blandinger (f.eks. Indeholder linned eller elastiske fibre). Vægten af materialer fremstillet af bomuld er også vigtig. Jo højere dens værdi er, jo tykkere bliver tøjet.

Hvilke materialer vil være bedst for et barn?

Der kan ikke benægtes, at bomuld er førende inden for børnetøjsindustrien. Ikke underligt, bomuld af god kvalitet er holdbar, behagelig at røre ved og åndbar. Derudover begrænser det ikke et lille barns bevægelser – det er behageligt. Bevægelsesfrihed er vigtigt for børn i alle aldre – det giver dem mulighed for at udvikle sig på en sund og ordentlig måde. Hvad skal man sy babytøj af?

Bomuldsstoffer

Bomuldsstoffet er slidstærkt og hudvenligt. Særligt bemærkelsesværdigt er den certificerede bomuld, der kommer fra økologisk landbrug. Det er fri for kemikalier, hvilket gør det bedre for din babys sarte hud og... Miljø! Børnetøj - især de yngste - udsættes for alvorlige tests. Gulerodspletter, græspletter og mange andre snavs kræver særlig vask, ofte ved høje temperaturer. Bomuldsstoffer er modstandsdygtige over for mulige skader under vask og strygning. Børnetøj lavet af bomuldsstof er bestemt et godt, universelt valg.

Bomuld Satin

Bomuldsatin er lidt mere ædel end almindelig, traditionel bomuld. Det er utroligt blødt og glat. Den har en fin, naturlig glans og er lavet af rent, 100% bomuldsgarn. Bomuldsatin er en god ide til et materiale til børnetøj. Takket være trådenes specielle vævning er den utrolig behagelig at røre ved, luftig og bare perfekt til småbørn, der har hudproblemer (f.eks. Allergi). Tøj lavet af satinbomuld af høj kvalitet er modstandsdygtigt over for strækning og meget holdbart. På trods af gentagen vask ved højere temperaturer vil farverne stadig være intense, og materialet bevarer sin konstante form.

Hør

Er linned et godt materiale til børnetøj? Linned er forbundet med ruhed og foldning. Og det er en stor fejltagelse! Moderne tøjlinned er tidligere udsat for specielle blødgøringsprocesser, takket være, at det overrasker med sin blødhed og er meget behageligt at røre ved. Den tætte struktur af linned tillader luft at passere godt igennem, og selve materialet er rart og sikkert for huden og samtidig virkelig smukt.

Strikket stof

Når man beskriver forskellige strikkede stoffer til børnetøj, er det umuligt at udelade garnstrik. Det er blødt, fleksibelt, ekstremt behageligt og varmt. Tøj lavet af strikket garn er perfekt til de yngste, dvs. nyfødte og spædbørn. Fra sådant strikket stof kan du fremtrylle ikke kun smukke sæt, men også varme, sikre og behagelige at røre tæpper. Sweaterstrikket stof er meget moderigtigt og velplejet - ekstremt holdbart.

Hvilket tøj, hvilket materiale?

Strikkede stoffer er mere elastiske – de er perfekte som materiale til undertøj eller T-shirts. Bomuldsstoffer, såsom denim, fungerer bedre til bukser, jakker og nederdele og til ældre børn. Bomuld og bomuldsatin forbliver et universelt valg til over- og underbeklædningsgenstande. Til moderigtige, lette kjoler eller drengeshorts kan du vælge tøjlinned.

De perfekte stoffer til børnetøj vil være naturlige, behagelige og holdbare. Når du vælger dem, er det værd at kontrollere sammensætningen og vægten. Tæt bomuld vil være bedre til sweatshirts eller sweatshirt sæt. Bomuldsmaterialer med lavere gramvægt fungerer godt som behageligt og luftigt tøj til sommer og er et godt valg til børns undertøj.

Kommentarer ()

Pålæsning...