Bomuld og dens egenskaber

Bomuld kommer fra træer og buske, der kan findes i naturen på næsten alle kontinenter. Det bedste kommer fra lande, hvor der er godt solskin, moderat nedbør og ingen frost. Den modner til høst, når dens blomster falmer og kapsler fulde af frø vises. 

Selvom mange lande har vedtaget en maskinbaseret måde at høste bomuld på, høstes det stadig oftest i hånden. Derefter adskilles fibrene fra frøene. Fibrene formes til baller og transporteres til spinderiet, hvor de kæmmes ud. De får blødhed og fleksibilitet. Derefter spindes det i et specialiseret værksted, nogle gange stadig i hånden på væve. Bomuldsfrø, der forbliver efter produktionsprocessen, anvendes til fødevareformål. Hvorfor taler vi om alt dette?

Bomuld er et naturligt og funktionelt materiale

At understrege, at bomuld kommer fra et naturligt råmateriale. Det er ikke et syntetisk eller kunstigt stof og har derfor kvaliteter, der kun tilskrives naturlige stoffer. Den er blød og behagelig at have på. Det er let at rengøre og har nogle sundhedsfremmende egenskaber. Det er et af de mest populære materialer til fremstilling af tøj eller klæder. Det bruges også i følgende industrier:

  • farmaceutisk industri til fremstilling af forbindinger og andre hygiejniske materialer
  • og endda fiskenet,
  • kaffefiltre,
  • olieproduktion
  • dollarsedler.

Det skylder sin popularitet til den relativt billige proces med sourcing og produktion, samt de kvaliteter, vi vil tale om.

Tjek vores stoffer: Bomuld og Batiste

Bomuld – et materiale med ekstraordinære egenskaber

Bomuld er et meget hygroskopisk materiale. Det betyder, at det effektivt absorberer fugt, hvilket er vigtigt om sommeren, når vi sveder intenst. Interessant nok føles det ikke vådt, selvom det absorberer op til 25% af sin vægt. Afhængigt af hvor tykt eller tyndt bomuldsmaterialet vi bestiller, vil det holde varmen godt. Tyndere stoffer viser sig at være bedre til sommer, da de gør tøjet luftigt. Tykkere bomuld er et stof til vinteren, når du skal beskytte dig mod kulde. .

Bomuld er modstandsdygtig over for strækning og høj temperatur. Dette gør det yndefuldt i vask, men også meget hygiejnisk - de fleste bakterier dør ved høje temperaturer. Det er en fornøjelse at have på, fordi det er blødt, glat og behageligt at røre ved. Det er også sikkert for huden. Bomuld forårsager ikke allergi, kløe eller bidning - stoffet er ideelt til børn. Et fantastisk materiale til børnetøj – bomuld bruges ofte i produktionen af tøj til de mindste!

Tjek vores kategorier som: Almindelig bomuld og trykt bomuld

Bomuldstøj er slidstærkt og behageligt

På trods af at bomuld er et stof, der er lidt mindre modstandsdygtigt over for folder end andre, er det meget holdbart. Tøj fremstillet af det holder i årevis og bliver ikke beskadiget. På grund af det faktum, at det er fleksibelt, passer godt til kroppen, er behageligt at have på og ikke begrænser bevægelsen. Det giver dig mulighed for at understrege fordelene ved din figur, hvilket især gælder for T-shirts og undertøj. En usædvanlig fordel ved bomuldsstoffer er deres modstandsdygtighed over for lugt. Det passerer ikke kun gennem lugt med stor modstand, men det frigiver dem også meget hurtigt. Et besøg på en fedtlugtende pub er derfor ikke et problem i tilfælde af bomuldstøj. På den anden side er løsningen på krølleproblemer korrekt strygning og rengøring.

Hvordan vasker, stryger og tørrer bomuld? Bomuldsstof – spidser

Bomuld kræver på grund af sin naturlige struktur ordentlig pleje. Læg ikke fugtigt tøj i et skab eller kuffert for at forhindre dem i at blive mugne.

Strygning af bomuld – hvilken temperatur skal jeg indstille mit strygejern til?

Det er dog modstandsdygtigt over for temperatur - det kan stryges selv ved 150-180 ° C. Det kommer hurtigere af, hvis du stryger med damp.

Bomuldsvask – ved hvor mange grader?

Bomuld er også relativt let at vaske. Den er ikke bange for temperaturer på 90 °C og højere. Ikke desto mindre er det værd at sænke vasketemperaturen lidt til ca. 60 ° C, hvis bomulden er farvet. Det kan spindes.

Tørring af bomuldstøj

Når du tørrer, skal du huske ikke at lade det være krøllet og snarere ikke i fuld sol. Langvarig udsættelse for strålerne kan beskadige det.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...