Brudekjole materialer

At vælge en brudekjole er et af de vigtigste elementer  i forberedelsen til denne vigtige dag. Brude leder efter det rigtige snit, snit eller farve for at se fantastisk ud og frem for alt føle sig godt tilpas og tilpas. Som det viser sig, spiller brudekjolens materiale også en nøglerolle her. Hvilket stof skal du vælge? Vi kommer for at hjælpe.

 

Stof til en brudekjole er et emne, der er særligt interessant for brude, der planlægger at sy deres drømmes kjole hos en sømstress. Ofte i dette tilfælde er bruden ansvarlig for indkøb og levering af det rigtige stof eller deltager aktivt i processen sammen med sømstressen og leder efter det bedste stof til projektet. Men selv de brude, der har besluttet at købe en kjole i en salon, bør i det mindste kende de grundlæggende typer stoffer for at gøre det lettere at kommunikere med sælgeren i den valgte bryllupssalon.

Hvilket materiale skal man vælge til en brudekjole?

Satin 

Satin er et blødere materiale. Glat, flydende, skinnende på den ene side, mat på den anden. Perfekt til elegant formel påklædning, den er ofte lidt tykkere, hvilket gør det muligt at passe godt og understrege den feminine figur. Satin er også et godt valg til efterår og vinter bryllupper, da det beskytter mod kulde. Klassiske brudekjoler er lavet af satin. 

Tyl 

I de fleste tilfælde er det et gennemsigtigt mesh stof. Selvom tyl hovedsageligt er forbundet med flared nederdele, er der mange sorter, der har forskellige anvendelser: blød og elastisk tyl, ekstremt luftig silketyl, formbar italiensk tyl eller mere uigennemsigtig muslin tyl, der er også slørtyl, som er lidt stivere.

 

Organza 

Organza er et andet tyndt og gennemsigtigt stof, forskellen mellem organza og tyl er, at organza er stiv og let på samme tid.  Organza er perfekt til puffede looks og kjoler med store mængder,  der efterlader et luftigt indtryk på samme tid.

 

Chiffon

Chiffon - Et let og luftigt stof med gennemsigtig vævning. Meget behageligt at røre ved. Chiffon bruges ofte til løse, flydende boho-stilarter.

Musselin

Muslin er et meget ædelt stof med utrolig luftighed. Glat, gennemskinnelig og blød at røre ved.  Muslin er det perfekte materiale til bunden af en brudekjole. Kvinder elsker kreationer lavet af dette bløde, flydende, gennemskinnelige stof, fordi det passer spektakulært på figuren og understreger feminine former.

Silke

Når vi taler om bryllupstøj, kan vi ikke udelade silke, som er et af de ædleste materialer. Silke er et ekstremt let, ædelt materiale, glat og glat. En silkekjole vil glæde mange gæster.

 

Taft

Taft er et ret stift, let og raslende stof. Det passer godt til alle slags gardiner, læg, dikkedarer og dekorationer. Vi skelner mellem glatte eller krøllede sorter. Det kan være stærkt eller lidt skinnende. Det er nemt at give kjolens form uden at tynge den ned. Kan du dekorere alle kjoler med taft? En brudekjole kan beriges med taft, men det skal gøres med forsigtighed og æstetik for ikke at overdrive det.

Knipling

Blonder er intet andet end en gennembrudt fletning, der imponerer med mønstrenes rigdom. Blonder er et ganske alsidigt stof - afhængigt af form og tekstur passer det til både boho, romantiske og mere sofistikerede kjoler. Hvis du drømmer om en rustik brudekjole, skal du helt sikkert have blondeelementer i den. En variation af blonder er guipure (også kendt som venetiansk blonder), som er kendetegnet ved et stærkt konveks mønster og manglen på underlag. Ofte bruges til korsetter.

Crepe 

Elastisk og blødt materiale, rynkebestandigt. Crepe ser godt ud med tætsiddende kjoler, der stærkt understreger brudens figur.

Jacquard

Jacquard er et tykt og tungt materiale med prægede mønstre. Det ligner barokke stoffer. Perfekt til korte brudekjoler eller meget elegante retro/vintage festkjoler. 

Georgette

Georgette - Flydende og kødfulde, matte, gennemsigtige materialer, perfekt til luftige brudekjoler. Lidt stivere og tungere end muslin.

Hvis du stadig undrer dig over, hvilket materiale der opfylder dine forventninger, skal du ikke være bange for at lave en aftale på en bryllupssalon, selvom du planlægger at sy kjole på en sømstress. Dette er den eneste måde, du kan sammenligne forskellige muligheder og se, hvordan du føler dig i dem.

Kommentarer ()

Pålæsning...