Hvad skal man gøre med resterende materialer?

Når du vælger et stof til at sy dit drømmetøj, skal du altid beregne den mængde stof, der er nødvendig for at sy en given genstand. På trods af de mest nøjagtige beregninger er der dog altid rester tilbage, når projektet er afsluttet. Hvad skal man gøre med resterende materialer? Vi fraråder på det kraftigste at smide dem ud, da de kan bruges til  mange interessante ting. 

 

Patchwork

 

Uanset om du har store stykker stof eller små rester tilbage. Du kan genbruge alt dette, samtidig med at du reducerer mængden af genereret affald. At kombinere rester af materialer er et kludetæppe. Det plejede at være et produkt af fattigdom, i dag er det et tegn på begrænset forbrug og omsorg for miljøet og bruges af mange kendte designere. 

 

Patchwork selv har ikke for mange regler - det er nok at kombinere forskellige stoffer med forskellige mønstre eller teksturer, hvilket skaber en fantastisk effekt. Geometriske former af stoffet skal bruges og kombineres med hinanden. Anvendelsen af en sådan procedure giver en følelse af kontinuitet uden at miste indtryk af patchwork. Patchwork kan med succes omdannes til tæpper, puder, tasker og endda tøj.

 

Og hvis du ikke er bange for at eksperimentere med mode, kan du bruge sådanne rester til moderigtige patches, for eksempel syet på jeans eller en jakke. 

 

Børns maskotter

 

Maskotter er børns yndlingslegetøj, og ingen moderne teknologi vil ændre det. En maskot til et barn er en gave, der bringer dem en masse glæde, sjov og underholdning.  Derudover kan børns legetøj være en måde at dekorere rummet på. De er ofte en udsmykning af soveværelser og endda stuer. Med rester af stoffer kan du selv lave dem . Det vil også være en fantastisk måde at integrere med dit barn og få nye manuelle færdigheder. For at lave et legetøj selv skal du bare forberede rester af stof og plys, måske vil øjenknapper og tråde i matchende farver også være nyttige.

Og hvad bruger du restmaterialer til? 

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...