Varme stoffer, eller hvordan man forbereder sig til vinteren

Ved du, hvilke vinterstoffer der vil være mest fashionable i år? Frysende temperaturer behøver ikke altid at være forbundet med en tyk, overdimensioneret sweater. Og selvom tæt uld er tidløst og alsidigt, behøver det perfekte materiale til vinteren ikke at være tykt. Se hvilke andre fibre der kan være af interesse for dig.

Hvilket stof er bedst at vælge imellem til vintertøj?

Med hver ny sæson ændres forventningerne til egenskaberne ved det tøj, vi bærer. For at sikre komfort og bekvemmelighed uden at overlappe for mange lag på samme tid - vær opmærksom på de specifikke egenskaber ved hvert strikket stof. Om vinteren fungerer naturlige materialer som merinould, angora og dejlig kashmir bedst. Varme stoffer til vinteren kan have forskellige teksturer og andre tykkelser. Få mennesker er klar over, at et af de klassiske materialer, der er forbundet med lethed og luftighed – også vil være perfekt til vinteren. Selvfølgelig taler vi om delikat og behagelig at røre ved silke, som du kan bære hele året rundt!

Silke – er det et godt materiale til vinteren?

Silke er et naturmateriale, der er berømt for sin lethed, adel og dets fantastiske varmeisoleringsegenskaber. Silke, der bæres om sommeren, bringer lindring til kroppen under høje temperaturer. Silke afkøles perfekt og sikrer optimal luftcirkulation. En interessant kendsgerning er, at den gør sit arbejde lige så godt om vinteren. Silke, som ægte uld, har varmeisoleringsegenskaber, hvilket betyder, at de er ideelle stoffer til vinteren.

Silke vinterstof er let og bevarer varmen uden risiko for overophedning. En silkekjole eller bluse vil være lige så behagelig at have på om vinteren som om sommeren. Silketøj kan også være et alternativ til vinteruldstrik, som nogle mennesker kan være allergiske over for. Silke er ikke-allergifremkaldende, let pigmenteret og er generelt et meget yndefuldt, ædelt og elegant strikket stof til daglig brug og ved særlige lejligheder.

Leder du efter et varmt stof til vinteren – så tjek hvad uld tilbyder dig!

Uld, selvom det kun kan forbindes med en tyk sweater med et Zakopane-mønster, er et universelt strikket stof, der kan bæres hele året rundt og i mange versioner. Ægte uld er af animalsk oprindelse – den er fremstillet af fårehår. Kameluld og gedeuld er også meget populære på markedet (du kan læse mere om det senere).

Hvis du undrer dig over, hvilke stoffer du skal vælge til vinteren, kan du sikkert lægge uld på podiet. Uld af god kvalitet har meget høje hygroskopiske evner. Det betyder, at det absorberer fugt fra huden meget godt og er ekstremt hygiejnisk. En uldtrøje og hat, uanset forholdene udenfor og høj luftfugtighed – vil aldrig føles våd.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger uld?

Interessant nok kan uldtøj være meget delikat og tyndt, samtidig med at det garanterer den højeste varmeisolering. Uldkjoler, trøjer, tørklæder, hatte - det er tøj, der vil være perfekt til vinteren! Men hvis du leder efter et strikket stof til vinteren, der passer godt til kroppen og ikke vil være tilbøjelig til mulig strækning - kig efter et uldstrikket stof med en blanding af elastan. Når du vælger uldstrikkede stoffer, skal du altid styres af deres sammensætning. Jo mere uld der er i deres sammensætning, desto bedre er materialets varmeisoleringsegenskaber, men også jo større er modtageligheden for strækning. Uld af høj kvalitet er ikke billigt – hvis du fokuserer på høj kvalitet, skal du regne med, at du betaler mere, men tøjet bliver også meget mere holdbart.

Kashmir – kashmir gedeuld

Spekulerer du på, hvilket materiale du skal vælge en sweater til vinteren? Bliv interesseret i elegant og varm kashmir! Kashmir er en af de ædleste (og dyreste) uld i verden. Afhængigt af valget af kashmirtype – I eller II – stiger prisen og kvaliteten af det strikkede stof proportionalt. Kashmir af første klasse er et dyrt, ekstremt blødt og smukt skinnende materiale, hvorfra elegante trøjer og varme vintersjaler er lavet. Kashmir i anden klasse bruges oftere til at producere hverdagstøj og mere hverdagstøj. Kashmir i anden klasse vil være sværere at røre ved, selvom det sammenlignet med fåruld stadig er ekstremt blødt. Kashmir er uld - de har lignende varmeisolerende egenskaber - de holder dig perfekt varm, de vil være luftige og behagelige på samme tid.

Nu hvor du ved, hvilke vinterstoffer der vil være de mest behagelige, varmeste og holdbare - kig nu gennem din garderobe og vintertilbuddet, som stofgrossisten har forberedt til dig. Måske på grund af den kommende vintersæson og korte, kolde dage er det værd at supplere hylderne i din garderobe med tidløse, klassiske og varme trøjer, kapper, kjoler og tørklæder lavet af uld, kashmir og silke?

Kommentarer ()

Pålæsning...