Hvilke stoffer er værd at bære om efteråret?

Vidste du, at de rigtige stoffer til efteråret ikke kun kan være varme, men også behagelige og smukke? Når dagene bliver kortere og koldere, drømmer de fleste af os om at gemme os i et varmt hus med en kop varm te. Men ikke alle har råd til sådan komfort, og på trods af det ugunstige vejr skal de ramme vejen. Nøglen til bekvemmelighed og komfort på denne tid af året er det rigtige tøj. Hvilke stoffer til efteråret vil fungere godt i daglig styling?

Varme stoffer til efteråret – vi har fokus på naturen!

Om efteråret er det værd at satse på behageligt og varmt tøj. Hver sæson har sine egne regler - hvad vi bærer om sommeren vil sandsynligvis ikke bestå testen på koldere dage. Stoffer og strikkede stoffer har forskellige formål, så hvis vi ønsker, at det skiftende vejr udenfor ikke skal være hårdt for os, skal vi være mere opmærksomme på sammensætningen af de materialer, som vores tøj er syet af. Tyngre og tykkere stoffer af naturlig oprindelse giver bedre isolering mod kulde og er mere behagelige. Hvilke stoffer fungerer bedst om efteråret?

Kashmir og uld – perfekt til trøjer og frakker

Kashmir er en type uld. Det kommer dog ikke fra får, men fra geder opdrættet i Asien (kashmirgeder). Hvis du spekulerer på, hvilket stof til efteråret der vil se godt ud på kontoret og under officielle møder - kan du nemt satse på luksuriøs kashmir. Det er et ædelt stof til en sweater, der ikke kun vil være behagelig at røre ved og delikat, men også meget elegant.

Når vi vælger overtøj til efteråret, skal vi være særlig opmærksomme på materialet. Frakkeuld kan komme fra håret hos forskellige dyr (ikke kun får). Uldstoffet giver ikke kun optimal varme, men beskytter også mod vind, trænger fugt og garanterer god luftcirkulation. De mest ønskelige (og desværre ikke de billigste) stoffer til frakker inkluderer kameluld. Hvad er vigtigt - dets udvinding er en naturlig proces og forårsager ikke dyrs lidelse!

Bomuld – perfekt til bluser og sweatshirts

Et andet forslag til et godt stof til efteråret kommer ikke fra dyr. Bomuld er et naturligt stof af vegetabilsk oprindelse. Det er et fremragende stof til et tørklæde, sweatshirt, bluse og tykkere t-shirt. Særligt bemærkelsesværdigt er den såkaldte børstet bomuld, dvs. den populære flanel. Selvom de fleste af os ikke flatterende forbindes med den "udødelige"  ternede flannelskjorte – så er den lækkert og varmt tøj til efteråret. Bomuldsstoffer giver varme, er behagelige at have på, og hvis du tilføjer en blanding af elastiske tråde (f.eks. elastan) til dem - understreger de perfekt figuren.

Bomuldsstoffer til efteråret er alsidige, komfortable og overkommelige. Afhængigt af valget af deres vægt kan du påvirke den endelige tykkelse og tyngde af disse stoffer. Hver god stofgrossist tilbyder mindst et par fibervægte at vælge imellem. Jo højere deres værdi er, desto tykkere og tungere bliver materialet.

Denim og fløjl – til  bukser, nederdele og meget mere!

Denim og fløjl er stoffer, der er kendetegnet ved holdbarhed, modstandsdygtighed mod skader og lang levetid. Ud over den ikoniske indigo-denim, hvorfra klassiske bukser sys, almindeligvis kendt som jeans, er det også værd at være opmærksom på fløjl. Det er et meget interessant og varmt, tykt udvalg af bomuldsstof. Det er kendetegnet ved en tredimensionel tekstur med konvekse, parallelle linjer.

En interessant kendsgerning er, at fløjl er en anden form for fløjl, der ifølge traditionen bæres af alle mandlige medlemmer af den engelske kongefamilie. Selvom det polske navn "fløjl" ikke lyder behageligt for øret og snarere er forbundet med groft tøj - fløjlsbukser og nederdele (og endda jakker) er et moderigtigt og interessant forslag til efteråret.

Fløjl og velour

Fløjl og velour er perfekte stoffer til efteråret forbundet med luksus. Bløde, lidt skinnende og behagelige at røre ved, de dekorerer ikke kun elegant interiør, men også catwalks af kendte designere. Velour og fløjlskreationer var en ægte perle ved sidste års modeshows af berømtheder som Alexander McQueen eller Gucci-modehuset. Velvet er et godt stof til en let frakke, som i kombination med lidt mindre sofistikerede stoffer vil tage en afslappet, hverdagsstil.

Hvad er forskellen mellem fløjlsstof og velour? Selvom begge materialer er klassificeret som overdådige stoffer, ligger de største forskelle i metoden til deres produktion og længden af børsterne ("trichomer"). Fløjl er ædlere end velour og har længere børster. Den dyreste er lavet af silke. Velour er tyndere end fløjl, og når det er ordentligt forberedt, kan det endda efterligne ruskind med sin tekstur!

Nu hvor vi ved, hvilket sweaterstof der vil fungere bedst om efteråret, og hvilket der er godt at sy et varmt tørklæde af – står intet i vejen for at starte en ny efterårsgarderobe. Hvilke stoffer vi bærer om efteråret vil påvirke ikke kun vores udseende, men også vores sundhed og velvære.

Kommentarer ()

Pålæsning...