Patchwork stoffer

Patchwork er en teknik, der bruges over hele verden. Det består i at kombinere forskellige elementer af materialer i forskellige farver og mønstre. Det er sjovt og en miljøvenlig metode, for takket være dette ender de resterende materialer ikke i skraldespanden! Patchwork er også friheden til at skabe - det hele afhænger af vores fantasi. 

Lidt historie

Før det 19. århundrede var kludetæppe resultatet af fattigdom. De fattigere sociale klasser havde ikke råd til at spilde rester, så hvert mindste stykke stof blev brugt til at reparere tøj og sengetøj. Fragmenter, der stadig var brugbare, blev skåret ud af slidt tøj og syet på et stærkere stof. Takket være dette kunne sådanne tøj eller sengetæpper tjene dem længere.  

Senere nåede denne teknik de øvre klasser. Umoderne kjoler blev ændret, og værdifulde stykker silke, fløjl, brokade og tilbehør som brokade eller bånd blev skåret ud af dem. Efter at have ristet udvalgte stykker stof til lærredet, blev de syet med dekorative sømme ved hjælp af dekorative tråde. Derefter blev dekorative applikationer, perler og fjer syet på. På denne måde blev der skabt fantastiske og originale tilbehør, såsom: sengetæpper, løbere, puder osv. 

Moderne brug 

Patchwork-trenden vendte tilbage i 2020 takket være Alexander McQueen, der introducerede patchwork-kreationer til sin samling. (Hvis du kan lide en udfordring, har udviklerne på MCQUEEN CREATORS-webstedet leveret videoer fra hvert trin i arbejdet, så alle kan prøve deres hånd på et patchwork inspireret af McQueens teams arbejde). Ungdomsidolet Harry Styles havde også stor indflydelse, som optrådte i et af showene i en cardigan designet af Jonathan Anderson. Fans prøvede deres hånd på at genskabe sweateren. Som følge heraf har patchwork fået mere og mere betydning i modeverdenen.

I 2021 er patchwork blevet en hot trend. På catwalkene kunne vi se de mest populære mærker, der besluttede sig for patchwork-design. 

En ting, vi ved med sikkerhed, er, at hvis miljøvenlige tendenser forbliver flydende, er det en fantastisk måde at opnå bæredygtighed og en revolution i modeverdenen. 

Patchwork stoffer

Vi bør vælge materialer, der tåler hyppig strygning, når vi syr blokken. For eksempel bomuldslinned og cretoner. Du kan med succes bruge bomuldsstoffer fra vasket tøj, gardiner eller sengetøj, så længe de stadig er i god stand. Brugte butikker vil også give os mange smukke stoffer.

Relaterede produkter

Kommentarer ()

Pålæsning...