Sådan fremstilles signerede materialer

Hvis du gerne vil vide mere om signaturstoffer, herunder de metoder, der bruges til at fremstille dem, opfordrer vi dig til at læse følgende artikel.

Signaturstoffer - hvad er deres egenskaber?

Signaturstoffer er tekstiler, som er blevet dekoreret ved hjælp af tryk. Denne teknik giver et ensartet, glat stof i mange forskellige farver. Mange forskellige typer stof kan fremstilles på denne måde, f.eks. jersey, twill, silke, viskose eller bomuld. Både matte og skinnende stoffer, som f.eks. satin, kan dekoreres på denne måde.

Det er værd at bemærke, at for ikke så længe siden var udtrykket "signaturstof" primært henviste til tekstiler dekoreret med design fra berømte producenter, designere eller modehuse. De mest almindelige motiver er dyre-, blomster-, plante-, smykke-, nautiske og geometriske designs. Af denne grund forbindes populære mønstre ofte med klassikere, glitter, glamour og en tidløs stil, der refererer til de mest genkendelige tøjkollektioner.

Hos vores grossist tilbyder vi en bred vifte af signaturstoffer. De er perfekte til at sy elegante bluser og nederdele samt lingeri og kjoler. Du finder blandt andet bomuld med mønstre, der er karakteristiske for kendte modemærker, samt mange andre stoffer. Se her!

Hvordan skabes et signaturstof?

Signerede stoffer er det perfekte valg for dem, der gerne vil overraske med deres originale stil. Hvordan opnås denne effekt? Signaturstoffer skabes ved hjælp af tryk. Trykning giver producenterne mulighed for selv at designe mønsteret. Et givet design kan påføres stoffet på flere forskellige måder, der spænder fra det mindre komplicerede til det ekstremt højteknologiske. I tabellen nedenfor fremhæver vi to af de mest populære.

Blækstråle

Digital udskrivning

Denne proces bruger pigment- eller opløsningsmiddelblæk. Opløsningsmiddelblæk er en væske, der er homogen med pigmenter og giver mulighed for meget høje opløsninger i print. Desværre er opløsningsmiddelblæk på grund af sin lave holdbarhed modtageligt for falmning, mekaniske skader og fugtabsorption. Pigmentblæk indeholder pigmenter, som har en højere modstandsdygtighed over for eksterne faktorer. Men på grund af den store dråbestørrelse er det nogle gange svært for pigmenterne at blande sig med hinanden, og det begrænser printets opløsning.

Digitaltryk skaber billedet på det trykte materiale direkte ud fra de data, der overføres fra computeren, uden behov for mellemliggende medier eller trykformer. Derfor optimerer digitaltryk trykomkostningerne og sikrer korte forberedelses- og ekspeditionstider, hvilket gør det ideelt til tryk i små oplag. Digitaltryk gør det muligt at ændre grafik- og tekstelementer for hvert enkelt tryk, hvilket giver dig stor frihed til at personliggøre dit trykte materiale.

Der findes flere metoder til digitaltryk:

- reaktivt tryk

- syretryk

- sublimeringstryk

- pigmenttryk.

kilde: www.jkbprint.pl

Hvilke stoffer egner sig til signaturmaterialer?

I teorien er stort set alle stoffer velegnede til tryk. Ved at vælge det rigtige stof og den rigtige trykteknik kan du skabe et unikt stof, der er dekoreret med et signaturtryk. Hvordan ser det ud i praksis?

Valget af det rigtige materiale afhænger af den valgte teknik, og omvendt - valget af teknik afhænger af det materiale, du vil trykke på. Det er meget nemmere at farve stoffer af naturlige fibre som bomuld, viskose, silke eller uld. Ved tryk gælder sådanne begrænsninger ikke. Smukt signaturstof kan enten være et syntetisk stof eller et stof af naturlig oprindelse.

Den vigtigste betingelse for at skabe signaturstoffer er dog det pågældende stofs struktur. Den vigtigste forudsætning for det pågældende stof er en regelmæssig og glat overflade. Denne teknik er ikke beregnet til at dekorere teksturerede stoffer. I tilfælde af grove strukturer kan det være svært at forudsige den endelige effekt, der opnås. Det betyder dog ikke, at lignende løsninger er helt opgivet! Mange modedesignere er ivrige efter at eksperimentere med proprietære stofsignaturer og dermed opnå fantastiske effekter.

Kommentarer ()

Pålæsning...