Hvordan tager man sig af kashmir?

Kashmirpleje kan være lidt besværligt - medmindre du lærer de grundlæggende regler, du skal følge. Tjek vores guide.

Hvad er kashmir? Mød det ædle udvalg af uld

Spekulerer du på, hvad kashmir er? For folk, der er bekendt med spørgsmål relateret til tekstiler, er dette måske ikke indlysende. Derfor forklarer vi, at kashmir er et ædelt materiale, til hvis produktion den delikate uld af kashmirgeder anvendes.

Processen med at skabe selve stoffet er tidskrævende og dyrt. Dette gør kashmir til et relativt dyrt stof. Men ligesom naturlig uld er kashmir et fremragende materiale, der er perfekt til at skabe frakker og frakker med høj holdbarhed. Investering i materiale af god kvalitet vil betale sig i årevis!

Vores grossist importerer nøje udvalgte italienske materialer, så du kan være sikker på, at du køber et premiumprodukt. Se udvalget af vores kashmirstoffer.

Hvordan vasker man kashmir?

I tilfælde af materialer som kashmir og uld fungerer enkel pleje godt, dvs. sjælden og håndvask ved lav temperatur, ikke-invasiv klemning og skånsomme vaskemidler.

Så hvordan vasker man kashmir sikkert?

Først og fremmest, i stedet for hyppig vask, vil det være meget bedre at lufte eller behandle kashmir tøj med damp. Denne type materiale er svært at blive snavset, så intensiv rengøring af trøjer og frakker er unødvendig. Hvad mere at huske på?

  • Men hvis vask er nødvendig, skal du huske at vaske kashmir i hånden. Vandtemperaturen må ikke overstige 30 °C. Hvorfor? Fordi den høje temperatur får uldfibrene til at krympe, hvilket kan forårsage uoprettelig skade og deformation af materialet.
  • Kashmir kan vaskes i en vaskemaskine – et program dedikeret til vask af uld eller sarte genstande ved lav temperatur fungerer bedst i dette tilfælde.
  • Vi anbefaler at bruge en lille mængde vaskemidler og række ud efter produkter dedikeret til vask af uld. I tilfælde af kashmir må du ikke bruge blødgøringsmiddel, da det kan klæbe til fibrene. Effekt? Tæt og blottet for fluffiness.
  • Efter vask må du absolut ikke vride kashmir ud. På denne måde kan de sarte fibre meget let beskadiges. I stedet skal du blot presse det overskydende vand forsigtigt ud. For at gøre dette skal du rulle kashmirmaterialet i et håndklæde og trykke forsigtigt.
  • Renseri af kashmir vil kun være nødvendigt, når vi fjerner større snavs, som vi ikke er i stand til at håndtere.

Pas på kashmir – et stof, der kræver pleje

Kashmir er et stof med enestående fluffiness og holdbarhed. Derfor bruges det ofte som et supplement til uld i frakker og vinterjakker. Ligesom silke tilhører den gruppen af eksklusive materialer, der ikke kun ser smukke ud, men også er yderst behagelige at have på. Derfor er det værd at tage sig af ordentlig kashmirpleje!

  • Tørring af kashmir

Efter vask tørres kashmiren i vandret position, flad. Under påvirkning af vægt strækker uld sig og deformeres meget let. Kashmirtøj bør heller ikke udsættes for direkte sollys.

  • Kashmirstrygning

Kashmir krøller ikke. Dette er bestemt gode nyheder for folk, der ikke kan lide strygning! Men hvis strygning af materialet er nødvendigt, er det værd at gøre det med en fugtig klud eller et håndklæde.

  • Kashmir opbevaring

I tilfælde af tungere tøj er det sikreste at opbevare kashmir liggende. Lettere trøjer, jakker eller frakker kan hænges på bøjler – så længe de har den rigtige størrelse og er fri for skarpe ender. Pas også på møller. Disse er insekter, der er glade for uld og kashmir. Det er værd at investere i tilbehør og afskrækningsmidler. En speciel pose eller pose med tørret lavendel fungerer godt.

Hvad skal man gøre, når kashmirpiller?

Kashmir og uld har tendens til at pille. Materialet kan ret hurtigt blive dækket af små kugler – især på steder, der er udsat for friktion. Husk derfor at barbere dit tøj regelmæssigt. For at gøre dette skal du bruge en tøjbarbermaskine eller en speciel kashmirbørste. Sørg dog for ikke at trykke tilbehøret for hårdt - skødesløs bevægelse kan skære gennem fibrene og skabe huller.

Kommentarer ()

Pålæsning...