Viskose og linned - hvad er dette materiale?

Viskose – hvad er denne fiber?

Viskose er lavet af kunstige fibre. Dens vigtigste byggesten er cellulose. Modal (almindeligt træ), bambus, siblon (blødt træ) og tensel (ekvalipt) anvendes som råmaterialer til celluloseproduktion. Det tilskrives kunstige fibre, der er lavet af naturlige ingredienser. Dens produktion i begyndelsen ligner produktionen af papir. Under påvirkning af mange tekniske processer erhverver dette materiale sine karakteristiske egenskaber.

Er viskose et naturmateriale?

De fibre, der anvendes til fremstilling af stoffer, er opdelt i syntetisk, naturlig og kunstig. De første er skabt fra bunden i et laboratorium og har ingen modstykke i naturen. Den anden er fuldt plante- eller animalske produkter, såsom uld, linned, bomuld eller silke. På den anden side omfatter gruppen af kunstige fibre dem, der produceres på basis af naturlige råvarer og er deres trofaste modstykker. Viskosefiber er blevet tildelt kunstige stoffer. Ifølge ovennævnte division er det hverken et syntetisk eller et naturligt materiale. Det fremstilles kunstigt af naturlige råvarer.

Stoffet lavet af 100% viskose er blødt og let. Dens egenskaber kan ligne bomuld, fordi det er meget behageligt at røre ved. Det passer fint på kroppen, det flyder let. Viskosetøj er åndbart og frem for alt åndbart.

Linned – naturens perfekte gave

Linned er et naturligt materiale, der udelukkende er fremstillet af plantefibre. Det er et råmateriale, der anvendes af mennesker i mange århundreder, og den første brug af hørfibre blev registreret omkring 7500 f.Kr. e. De første linnedstoffer blev produceret i det gamle Egypten omkring det 27.-22. århundrede fvt. De blev vævet på lodrette væve, og linnedkluden, der blev skabt på det tidspunkt, havde forskellige vægte og delikatesser. Det var også sådan, fordi det blev brugt til at sy både udsøgte klæder af præster og enkle skjorter til de fattige.

Fordelene ved linned er blevet værdsat i generationer. Materialet er antiallergisk, åndbart, hudvenligt, og moderne produktionsmetoder giver det silkelignende egenskaber. Stoffet er kommet langt fra de rå bondeskjorters tid til eksklusive servietter og duge eller elegant hørtøj.

Linned og viskose – kunstigt eller naturligt stof?

På grund af deres oprindelse kan kunstigt producerede fibre meget let blandes med naturlige fibre. Sådan blev materialet skabt, hvilket er en blanding af linned og viskose. Viskose i sig selv er en kamæleon blandt stoffer! Du kan give det silkefunktioner som glans eller uld, for eksempel fluffiness. Hvad er de funktionelle egenskaber ved viskose? Stoffet er meget åndbart og hudvenligt. Strukturen ligner imidlertid naturlige stoffer og opnår de bedste egenskaber ved naturlig fiber. På denne måde er viskosens egenskaber som hygroskopicitet, farvemætning og holdbarhed tæt på naturlige.

Linned med viskose til sommer

Viskose – et materiale med exceptionelle brugsværdier – i kombination med hør skaber en næsten perfekt blanding. Det er universelt, fordi det kan bruges til at sy tøj til enhver lejlighed, samt skabe smukke tekstildekorationer. Det giver høj bærekomfort, hvilket giver indtryk af at være fraværende på kroppen selv på varme dage. Dette skyldes dets åndbarhed og en af de største fordele.

Linned af natur giver en følelse af kølighed og er meget let at passe på. Viskoseindholdet betyder, at materialet ikke krøller så meget som rent hørstof. Tøjet er behageligt at røre ved og sidder vidunderligt. Takket være det faktum, at materialet er vidunderligt let og ekstremt holdbart.

Linned med viskose elektrificerer ikke, forårsager ikke allergier og irriterer ikke huden. Den er perfekt til sommerkjoler, nederdele, bluser, jakker, men også til sengetøj, dekorative pudebetræk eller sengetæpper.

Kommentarer ()

Pålæsning...